Вашата оценка

Сакура – нежната магия на Япония

Вид транспорт
Самолет
Продължителност
10 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е465

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
 • Програма
Програма по дни
Описание

Ако има нещо по-красиво от самата Япония, то това е Япония през пролетта, когато безбройните вишневи дръвчета наричани Сакура, разцъфват и всеки бистър поток, езеро или стъклена фасада отразяват нежния им розов цвят… Самолетна програма с настаняване в хотели 4 *.


Описание / Транспорт

Полетна информация:
08.04.2022 София 21:25 Истанбул 22:55
09.04.2022 Истанбул 01:40 Токио 19:20
16.04.2022 Токио 22:50 Истанбул 05:20 на 17.04.2022
17.04.2022 Истанбул 07:40 София 08:50
Разрешен багаж 2х 23 кг. на човек.

Авиокомпания:  Turkish Airlines


Описание / допълнителни услуги

Важно:

 • основният багаж в Ден 8-ти от програмата се трансферира отделно от групата.
 • настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
 • цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,53BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 човека
Визов режим: 

 


Основна информация и допълнителни услуги

Важно:

 • основният багаж в Ден 8-ти от програмата се трансферира отделно от групата.
 • настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 11:00 ч.
 • цените са формирани при следния валутен курс: 100 JPY=1,53BGN. При увеличение на валутния курс на японската йена към лева Туроператора си запазва правото да промени цената към момента на доплащане.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 човека
Визов режим: 

 

Хотели по програмата:

Hotel Monterey Hanzomon 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/en/hanzomon/

Fuji Kawaguchiko Resort Hotel 4*  https://fk-hotel.jp/en/index.html#access

Takayama Ouan 4*  https://www.hotelspa.net/hotels/takayama/

Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4* https://global.miyakohotels.ne.jp/kyoto-hachijo/

Hotel Plaza Osaka 4* https://plazaosaka.com/en

 

 

Начин на плащане:

 • депозит в размер на 30 % от пакетната цена при записване
 • доплащане 45 дни преди датата на заминаване. Цените се заплащат в ЛЕВА по фиксинга на БНБ.

Необходими документи:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18 години – нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител

Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция със същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.

Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.
Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 11:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 6 нощувки се ползват 6 закуски, 6 вечери или същия брой обяди и междинни хранения в случай, че хотелът работи на база изхранване All inclusive.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.
Туроператорът и местните партньори могат да oказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел 02/8055333


В цената се включва
Самолетни билети София – Истанбул – Токио – Истанбул - София  с включени летищни такси  и чекиран багаж 2х23 кг., ръчен багаж до 8кг с размери 23x40x55;
Трансфери летище – хотел в Токио - летище;
2 нощувки със закуска в хотел в Hotel Monterey Hanzomon 4* (или подобен) в Токио;
1 нощувка със закуска и вечеря (без включени напитки) в хотел Fuji Kawaguchiko Resort Hotel 4* (или подобен)  в Хаконе;
1 нощувка със закуска в хотел Takayama Ouan 4* (или подобен)  в Такияма;
1 нощувки със закуска в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4* (или подобен)   в Киото;
1 нощувка със закуска в хотел Hotel Plaza Osaka 4* (или подобен)    в Осака;
1 нощувка със закуска в хотел в Hotel Monterey Hanzomon 4* (или подобен) в Токио;
Обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод на английски език по време на програмата от 2-ри до 9-ти ден и посрещач на летището 1-ви ден, както и изпращач последен ден;
Целодневен тур на Токио с включени транспорт, входни такси за посещаваните обекти;
Полудневна екскурзия до Хаконе с включени транспорт, круиз по езерото Аши, разходка с лифт над долината Овакудани в Хаконе;
Екскурзия до Фуджи с включени транспорт и обяд;
Целодневна програма в Такаяма;
Трансфер от Такаяма до Киото с бус;
Целодневен тур на Киото с включени транспорт и входни такси на посещаваните обекти;
Трансфер от Киото до Осака;
Полудневен тур на Осака с включен транспорт;
Билет с резервирано място за влака – стрела Шинкансен – Осака – Токио;
Отделно транспортиране и доставка до  хотела на багажа от Осака до Токио  -8-ми ден;
Целодневен тур в Токио с англоговорящ гид в ден 9-ти;
Медицинска застраховка с покритие 30 000 евро;
Представител на туроператора по време на цялото пътуване при група от 15 човека.

В цената не се включва
Доплащане за единична стая - 330 евро;
7 вечери без включени напитки – 4 в Токио, 1 в Такаяма,  1 в Киото и 1 вечеря в Осака при минимум 15 човека - 395 евро.
PCR тест за COVID-19 при отпътуване Япония (при условие, че има наложено такова изискване).
Застраховка "Отмяна на пътуване" с COVID-19 покритие;
Лични разходи.

Програма
Ден 1

08.04.2022
Полет от летище София – терминал 2 за Истанбул с Turkish Airlines в 21:25 часа. Транзитно кацане в Истанбул в  22:55 ч и полет за Токио в 01:40 часа.Ден 2

09.04.2022 
Пристигане на летище Нарита в Токио в 19:20 ч. Посрещане от представител на местната обслужваща фирма, трансфер до хотела и настаняване в Hotel Monterey Hanzomon 4*. Нощувка.Ден 3

 10.04.2022                                                                                                                                         
Закуска. В 09:00 ч. започва целодневен тур с разглеждане на най-впечатляващите символи: Tokyo Metropolitan Government Building - кметството на Токио, проектирано от „архитекта на бъдещето“ Кензо Танге, който прави уникални сгради, като съчетава източния свят с необуздания ритъм на съвременния западен живот. Обиколката продължава с посещение на най-стария будистки храм  Асакуса Канон, носещ името на богинята на милосърдието Канон. Разходка по търговската улица Накамисе. Тя е шумна, многолюдна и празнична. Дължината й е само 250 метра, но е изпълнена със стотици малки сувенирни магазинчета, които ще ви пренесат в атмосферата на древна Япония. Свободно време за обяд. Най-добрият начин да опознаете Токио  е като се потопите в суматохата на огромните му изпълнени с цветове, светлини и кипящи от живот улици. Следва посещение на улица „Гинза“ в Токио - една от най-скъпите търговски улици в света.  Освен всички водещи магазини на луксозни марки в района има и чудесни ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии. Турът продължава с посещение на парка „Хамарики“, който се намира на брега на Токийския залив, близо до ултрамодерния и футуристичен квартал Шиодоме. Тук ще имате възможност да изпиете чаша ароматен чай, както някога са правили шогуните и техните семейства на верандата на забележителната чайна, построена през 1707 г сред прекрасните пейзажи. Връщане в хотела около 17:00ч. Нощувка в Токио в Hotel Monterey Hanzomon 4*.Ден 4

11.04.2022

Закуска. В 8:00ч напускане на хотела. В 8:30 ч  отпътуване за Хаконе. Пристигане в 12:00 ч. и туристическа програма с посещение на долината на гейзерите Овакудани. Свободно време за обяд. Овакудани е един от задължителните туристически маршрути, откъдето в непосредствена близост може се наблюдава интензивна вулканична дейност. Твърди се, че това място се е появило благодарение на фреатично изригване и пирокластичен поток, настъпили преди почти 3000 години. Своеобразната миризма на сяра, която се разпространява из цялата област е причината за второто му име от миналото - Джигокудани (долината на ада). Един от местните специалитети тук са „черните яйца”, чиято основна особеност е в черупките, които почерняват поради химическата реакция на геотермалната енергия и вулканичния газ. До този уникален обект се стига чрез въжената линия, от която можете да се насладите на прекрасната гледка към Хаконе и връх Фуджи.  В 14:30 започва разходка по езерото Аши, образувано в кратера на древен вулкан. Кристалните му води и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх Фуджи, ще ви накарат да се почувствате слаби пред мощта на планината и смирени пред мъдростта на природата.  Турът продължава с посещение на музея на открито в Хаконе, чиято цел е да  пресъздаде хармоничното равновесие на природата и изкуството, сред скулптури и инсталации в гората под открито небе. Трансфер до хотел Fuji Kawaguchiko Resort Hotel 4*. Настаняване. Време е да се насладите на истинска японска баня онсен, но преди това задължително трябва да се запознаете с правилата. Баните онсен са тихо, но в същото време много социално място. В тях човек може да се запознае и общува с останалите посетители сред спокойната атмосфера на естествено топлите и лечебни води на вулканичните геотермални извори. Вечеря в хотела. Нощувка.Ден 5

12.04.2022
Закуска. Напускане на хотела в 8:30 ч и екскурзия до свещената планина Фуджи, една от най-големите забележителности на Япония. Очаква ви незабравимо изживяване, изпълнено с величествени планински гледки и живописни провинциални пейзажи. Следва изкачване до 5-та станция и обяд между 11:30 ч и 12:45 ч. Ще пробвате хото - обилно горещо ястие, типично за префектура Яманаши, което се състои от гъста супа от пшенична юфка на основата на мисо и често се сервира в железен съд. Посещение на  магазин за нудъли ''Hoto F Higashi-Koiji store”. Отпътуване за историческия град Мацумото и посещение на едноименния замък, един от символите на Япония и най-старият на територията на страната. Той е построен в края на 16 ти век и впечатлява с черната си фасада висока колкото пететажна сграда и внушителна отбранителна кула, около която е изграден защитен ров. Трансфер до Такаяма с автобус. Настаняване в хотел Takayama Ouan 4*. Нощувка.Ден 6

13.04.2022

Закуска. В 08:30 ч. напускане на хотела и разходка в Такаяма - един от малкото японски градове  запазили своята самобитна атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на известния сутрешен пазар Миягава – идеалното място, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства, да изпиете чаша саке от местна пивоварна или да си купите сувенир за спомен. Следва посещение на Такаяма Джиня (местна правителствена служба, оглавявана от служители, изпратени от Едо - днешно Токио) и на сградния комплекс – музей, който е бил официално използван до 1969 г. и включва различни добре поддържани стаи с татами, служили някога като офиси, стаи за гости и жилищни помещения. Свободно време за обяд в стария град на Такаяма, Ками Саномачи - атрактивен централен район с традиционни магазини, ресторанти, музеи и частни къщи. Трансфер до Ширакава и посещение на етнографския музей Хида - един от обектите на световното наследство на Юнеско, който се състои от 30 селски къщи, илюстриращи традиционната архитектура на планинските райони в Япония. Пасторалната атмосфера на Хида е силно подчертана от ефекта на типичните къщи със сламени покриви в стил „гошо-цукури“ оформени като сгънати в молитва ръце на монах.  Отпътуване за Киото – около 4 часа с автобус. Пристигане около 17:00ч. и посещение на спектакъл в квартал Гион между 18:00 и 19:00ч. Тук можете да видите традиционните сценични изкуства на Япония в „дайджест“ форма на една сцена. Настаняване в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4* в Киото. Нощувка.Ден 7

14.04.2022
Закуска. В 08:30 започва целоднодневен тур на Киото. Да се разходите из Киото в сезона на цъфналите вишни, означава да извървите единайсет века японска история, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Ще имате възможност да посетите философската дзен градина Рьоанджи, известна със своите 15 камъка, групирани така, че винаги единият да остава скрит от погледa; златният храм Кинкакуджи - заобиколен от красив eзерен парк и вековни дървета, който първоначално е бил построен като богата екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу, а след смъртта му през 1408 г. е превърнат в дзен храм. Програмата продължава със свободно време за обяд в Арашияма - приятен туристически район в Киото, който е особено красив през сезона на цъфтежа на вишните. Най- известната забележителност тук е мостът Тогецукьо. Наблизо се намират малки магазини, ресторанти и други атракции, включително храмът Тенрюджи, който е класиран на първо място сред петте дзен храма в града. Тук се намира и известната  бамбукова гора Сагано. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. Танцуващите сенки на бамбука и нежния звук на листата буквално омагьосват всеки посетител. Трансфер до Осака. Пристигане в хотела в Осака около 18:00ч. Настаняване хотел  Hotel Plaza Osaka 4*. Нощувка.Ден 8

15.04.2022
Закуска. Освобождаване на хотела в 9:00ч. Полудневна програма в Осака. Съвременна Осака е известна с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и кулинарни експерименти. Разходка из емблематичния пазар Куромон и оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Свободно време за обяд. Посещение на откритата панорамна обсерватория намираща се на върха на високата 173 метра, 40 - етажна сграда Умеда Скай. Свободно време на панорамния етаж, откъдето се откриват изумителни хоризонти. Трансфер до гарата в Осака и в 15:45 отпътуване с високоскоростния влак – стрела Шинкансен за Токио. Пристигане в 18:15 ч. Настаняване в Hotel Monterey Hanzomon 4*. Нощувка.Ден 9

16.04.2022
Закуска. Освобождаване на хотела. Оставяне на багажа за съхранение в хотела. В 09:30ч среща с местния гид. Между 10:00 и 12:00ч участие в традиционна чаена церемония.  И за да се почувствате част от местната култура ще бъдат предоставени японки кимона, които да облечете по време на чаената церемония. Пиенето на чай в Япония има не само целебно действие и определено се счита за естетически култ, форма на умствено разтоварване, начин на възпитаване на елегантни маниери и стимул за доближаване до природата. Отпътуване към изкуствения остров Одайба, построен на мястото на огромно градско сметище съществувало да 1990 г. Наричан днес „островът на бъдещето“, днес впечатлява с футуристични обекти, луксозни хотели, изложбени комплекси, спортни съоръжения, с чистота и безупречен ред. Свободно време на обяд. Посещение на Национален музей на нововъзникващата наука и иновации Мирайкан - място, където можем да разберем нещата, които се случват в нашия свят днес от научна гледна точка, и да водим дискусии, докато обмисляме бъдещето, което ни очаква. Трансфер за полета от хотела до летището. В 20:30 ч пристигане на летището в Токио. Отпътуване от Токио с полет до Истанбул в 22:50 ч.Ден 10

17.04.2022
Кацане в Истанбул  в 05:20 ч. Излитане от Истанбул в 07:40 ч. Кацане в София в 08:50 ч.

 

Ако има нещо по-красиво от самата Япония, то това е Япония през пролетта, когато безбройните вишневи дръвчета наричани Сакура, разцъфват и всеки бистър поток, езеро или стъклена фасада отразяват нежния им розов цвят… Самолетна програма с настаняване в хотели 4 *.

Наши партньори