Вашата оценка

Майски празници в Прага, 4-8 май 2022, самолетна екскурзия от Варна

Вид транспорт
Самолет
Продължителност
5 дни / 4 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е433

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Майски празници в Златна Прага
5 дни / 4 нощувки,
Период на пътуването: 04.05.22 - 08.05.22
самолетна екскурзия от Варна
2 пешеходни екскурзии + ЗОО Прага в цената!

Пакетна цена на турист: 799 лв

Програма на екскурзията:

4 май - сряда. Отпътуване от Варна с редовен полет на а/к Уиз Еър в 13:00 ч. Пристигане в Прага в 14:15 ч. Посрещане от представителя на туроператора. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Prague Centre Plaza 3*+, централно разположен в Прага. Класическа обиколка на Прага - Старе место /2 часа/ с лицензиран екскурзовод на български език: Старият град със Староместския площад и родната къща на Карл Четвърти, Паметника на Ян Хус, Малкият Св.Николай, църквата Св.Богородица Тинска, Старото Кметство с астрономическият часовник с уникален танц на фигурите на апостолите на всеки кръгъл час. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време. По желание: вечерен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса /без напитки/ и музика. Продължителност - 2 часа: 18:00 - 20:00 ч. Цена - 80 лв турист/40 лв дете. Нощувка.
5 май - четвъртък. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. По желание: Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език. Нощувка.
6 май - петък. Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности по избор. По желание: Целодневна екскурзия в Дрезден с екскурзовод на български език. Нощувка.
7 май - събота. Закуска. Организирано посещение на ЗОО Прага - призната за един от най-добрите ЗОО паркове в света. Разположен върху площ от 60 хектара с 13 обособени зони и над 10 км пещеходни алеи, в ЗОО Прага могат да се видят животни от всички континенти, вкл над 500 редки и застрашени вида. Вход - 10 евро на възрастен, 8 евро дете до 15 г. Необходимо е ползването на градски транспорт. Свободно време. Нощувка.
8 май - неделя. Закуска. Освобождаване на стаите, оставяне багаж на съхранение. Класическа обиколка на Прага - Мала Страна /4-5 часа/с лицензиран екскурзовод на български език: Храдчани - Страховския манастир с посещение на библиотеката с уникални фрески, пищно украсени тавани и 60 000 тома запазени преписи от Средновековието /вход 8 евро, заплаща се на място по желание/, Пражката Лорета - със съкровищница от изключителни прозведения на чешкото златарско изкуство и Пражкото Слънце - дарохранителница с над 6000 диаманта /вход - 7 евро,заплаща се по желание/,  Пражкия замък с готическата катедрала Св.Вит - най-старият храм в Прага и седалище на архиепископа. Кратка почивка. Следва разглеждане на Градината в двора на чешкия Сенат, Малостранския площад с бароковия храм Св.Николай, Детето на Прага и Карловия мост, свързващ Пражкия замък и Старе место, украсен с уникална колекция от 32 скулптури. Необходимо е ползване на градски транспорт. Свободно време за обяд. Връщане в хотела.Трансфер до летище. 19:35 ч - излитане за Варна с полет W64526, пристигане във Варна 22:45 ч.

Агенцията си запазва правото да променя последователността на програмата.

Здравни и медицински изисквания за пътуване до Република Чехия:
Към дата 22.11.2021 ПРОГРАМАТА Е ИЗПЪЛНИМА САМО ЗА ТУРИСТИ СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ВАКСИНАЦИЯ!
Деца до навършване на 12 г. са изключение от изискванията.Те влизат в Чехия без нужда от сертификат, тест  и он лайн регистрация.

Ваксинирани лица са:
Лицата, които имат национален Сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, издаден в държава-членка на Европейския съюз като от ваксинацията са минали: а) не по-малко от 14 дни от прилагане на втората доза от ваксините, които се поставят двукратно или б) не по-малко от 14 дни от прилагане на дозата от ваксините, които се поставят еднократно и което не проявява никакви симптоми на заразяване с COVID-19.

Преболедували COVID-19 лица са:
Лицата, които нямат клинични симптоми на заболяването, преминали са през изолация и от деня на първия позитивен резултат от RT-PCR тест за наличието на SARSCoV-2 са изминали поне 11 дни, не повече от 180 дни, които могат да представят сертификат за преболедуване на заболяването COVID-19

Задължително изискване за всички пътници е попълване на електронен формуляр, не по-късно от 48 ч. преди полет от https://plf.uzis.cz/.

Необходими документи за пътуване: Лична карта или задграничен паспорт валидни поне 6 месеца от датата на връщане, деца под 18 г. - нотариално заверена декларация в случай, че не са придружени и от двамата си родители.

Условия за записване: Депозит от 400 лв при записване, доплащане - 21 дни преди отпътуване.
 

Програмата се провежда при минимум 18 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 32 дни преди датата на отпътуване.

 

Условия за анулация: В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора за организираното пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от деня,, следващ записването до 14 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 14 до 7 дни преди датата на пътуването - му се възстановяват 10% от общата стойност на пътуването.
 • Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 7 дни преди пътуването не му се възстановяват никакви суми.

 

 • самолетен билет Варна - Прага - Варна на а/к Уиз Еър с вкл. багаж до 10 кг с размери 40см*30см*20 см
 • трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки и 4 закуски в хотел 3*+ централно разположен в Прага
 • 2 пешеходни екскурзии на Прага с лицензиран екскурзовод на български език
 • слушалки по време на екскурзиите
 • представител на туроператора по време на пътуването
 • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро*
*Задължително се доплаща за медицинска застрахова за туристи над 66 години - 9 лв на турист към пакета.
 • ПСР тест при необходимост
 • допълнителен багаж до 10 кг - 100 лв на турист двупосочно, допълнителен багаж до 20 кг - 130 лв на турист двупосочно, чекирани места - 50 лв на турист двупосочно. Допълнителният багаж се заявява и заплаща заедно с депозита.
 • екскурзии по желание, които се заявяват с депозита и се заплащат до 21 дни преди отпътуване
 • входни такси за посещаваните музеи по програмата - Страховски манастир и Лорета, входна такса за ЗОО Прага
 • градски транспорт
 • градска такса от 2 евро на турист на нощувка, която заплаща се задължително на място от всеки турист.

Доплащания /по желание/:
 • Панорамен круиз по река Вълтава с включена вечеря на шведска маса / без напитки/. Продължителност - 2 часа. По време на круиза може да се насладите на прекрасни гледки към Пражкия замък, Катедралата Св.Вит, църквата Св.Николай, Карловия мост, наблюдателната кула Петрин,Старата кула на Прага, Народния театър. Цена - 80 лв на турист/40 лв дете до 12г.при минимум двама туристи с включен транспорт от/до хотела.
 • Целодневна екскурзия до Карлови Вари с екскурзовод на български език. Продължителност: 8:30 ч - 18:00 ч. Екскурзията включва: пешеходна обиколка в най-известният чешки курорт, създаден още от Карл Четвърти през 14 век с професионален местен екскурзовод на бългаски език и слушалки по време на екскурзията. Лековитата вода, прекрасната природа и чистия въздух превръщат Карлови вари в любимо място на европейската артистична бохема. Гости на града са: Гьоте, Моцарт, Дворжак, Сметана, Петър Велики, Едуард Седми и др. По време на пешеходната екскурзия ще видите: хотел Термал, в който се провежда ежегодния филмов фестивал, Парка на Дворжак с изящните колонади, свързващи минералните извори:  Парковата колонада със змийската чешма, Млинската колонада с 5 извора, украсена с алегорични образи на 12-тте месеца и сцена на Карловарския симфоничен оркестър,  красивата Пазарска колонада, Колонада Вржиделна със символа на града - известният топъл гейзер Вржидло, който извира на височина 12 м с температура от 73 С. Водата му се отвежда в 5 чешми, в които достига по-ниска температура и става подходяща за пиене, богата на лековити свойства. Следва разходка през Площада на града със Стария и Новия театър, Кръчмата на Швейк, кафе Елефант, хотела, в който е отсядъл Петър Велики и петзвездния хотел Пуп. Хотелът е с уникален интериор и е една от луксозните  емблеми на  Карлови вари. Свободно време за дегустация на парче торта и чаша кафе в сладкарницата на хотела. Свободно време за обяд. Разходката продължава през луксозната вилна зона с поразително красивия православен храм Петър и Павел, изграден със средствата на руските заселници в Карлови вари. Цена при минимум 15 записани туристи - 119 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г.
 • Целодневна екскурзия до Дрезден - столицата на Саксония, живописно разположен на река Елба с екскурзовод на български език. Цена при минимум 15 записани туристи - 129 лв на записан турист/79 лв дете до 12 г. Продължителност –   8-9 часа. Екскурзията включва пешеходна обиколка на Стария град на Дрезден - Цвингера, Старият кралски дворец, Фрауенкирхе, стената на Саксонските крале.Слушалките са включени в цената. В свободното време по желание могат да се посетят: музея Старите Зелени сводове в Двореца Резиденцшлос - един от най-големите музеи - съкровищници в света с богатствата на Август Силният, сред които уникални накити от злато, планински кристал, кехлибар, слонова кост, сребро и диаманти и др., Галерията на Старите майстори - с произведения на Дюрер, Тициан и др. /вход 14 евро/,купола на Фрауенкирхе на Дрезден, откъдето се разкрива великолепна панорама към Елба и целия Дрезден/вход 8,50 евро/, многобройните търговски центрове на Дрезден и др. Цените на екскурзии за деца са валидни за деца до 12 г.

Наши партньори